(2012. 04. 03.)

Több órán át lángolt hétfőn Moszkva üzleti negyedében egy épülőfélben lévő toronyház. A tervek szerint 2013-ra elkészülő, 93 emeletes épület lehet a legmagasabb Európában. Az épületen dolgozó munkásokat evakuálták. Az RT.com angol nyelvű oroszországi hírportál tudósítása szerint 300 négyzetméteres felületen csaptak fel a lángok a felhőkarcoló jelenlegi legfelső, 67. emeletén.

(2012. november 26.)

Tűz ütött ki hétfőn egy dél-németországi üzemben Titisee-Neustadtban, ahol fogyatékos személyek dolgoznak. A Badischen Zeitung online kiadása szerint az egyik raktárában történhetett robbanás, és ez volt a tűz kiváltó oka. Az üzemben faanyaggal is dolgoztak. A Spiegel honlapján az olvasható, hogy a tűzoltók a drámai mentés során számos embert ki tudtak menteni az épületből. A helyszínre háromszáz tűzoltó vonult ki, az oltásban több helikopter is részt vett. A lángokat két óráig tartó küzdelemmel sikerült megfékezni.

(2012. november 18.)

A mentőegységek gyorsan kitelepítették egy felhőkarcolót miután tűz ütött ki benne. A Jumeirah Lakes Towers egyik tornyának külső szerkezete teljesen elszenesedett, hatalmas szürke füst emelkedett a magasba. A tűz okáról nincs hivatalos információ. Senki sem sérült meg az incidens során. Több lakótornyot is kiürítettek a tűz miatt, ahova a lakosok már visszatérhettek miután elmúlt a veszély.

(2012. január 20.)

Leégett és lakhatatlanná vált az a családi ház, amely péntek délután gyulladt ki a főváros XVIII. kerületében; a család elhelyezéséről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gondoskodik. A Nimród utcában lévő családi ház tetőtérében keletkezett tűzben szinte teljesen megsemmisült az épület, a lakókat a tűzoltók menekítették ki - közölték a mentésben részt vevő fővárosi tűzoltók. A közműveket és az áramot a szolgáltatók kikapcsolták.

(2012. szeptember 19.)

Az olajsütő elszívója gyulladt ki egy gyorsétteremben szerdán délben a főváros V. kerületében. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Váci utcai Burger King konyhájában keletkezett tüzet az egyik dolgozó porral oltó segítségével eloltotta, így a kiérkező tűzoltóknak már csak a berendezés visszahűtése és átvizsgálása adódott feladatul. A tűz miatt körülbelül hatvan embernek kellett elhagynia az éttermet. Senkinek sem esett baja.